Måndag - vägdags...

Hej på er!

Idag har jag ställt mig på vågen. Jag har skött mig riktigt bra i helgen och förra veckan. 2,5 öl blev det på lördag, men annars blev det inget onyttigt.

Är ganska svullen i kroppen (får inte av mig min ring ens) och det kan ju göra sitt när man ställer sig på vågen.

Hur som helst blev veckans resultat -0,5 kg. Jag känner mig nöjd med det.

Hoppas ni alla andra oxå haft en bra helg!

KRAMIS


Sambalkotletter

 
Detta åt vi förra lördagen. Mums!!! Är riktigt gott och kräver nästan inget arbete. Lite tid tar det, men då kan man ju bara roa sig med annat!


6 portioner


Ingredienser:

6 fläskkotletter, med eller utan ben spelar ingen roll
5 dl grädde, går bra med magrare variant
3 dl creme fraiche
½ dl soya
1-2 msk sambal oelek
3 vitlöksklyftor


Gör så här:

* Slå på ugnen på 175 grader.
* Lägg kotletterna råa i en ugnsform.
* Blanda ihop såsen och häll den över.
* Ställ in i mitten av ugnen, ca 1½ timme.


* Servera med potatis eller ris.


Lördag morgon

Nu är det lördag morgon. Eller... klockan är 10, men ändå...

Jag är så lycklig. Jag klarade gårdagskvällen utan det minsta lilla problem! Fredagar på jobbet köper vi alltid fika och godis och alltmöjligt till jobbet. Jag brukar har svårt att hålla mig ifrån det, men det gick faktiskt riktigt bra. Jag hade ju bestämt mig för att inte ta något, men faktiskt så brukar jag åka dit lite grann iaf.

Men igår tog jag inget. Då tänkte jag att det var ju skönt så det inte gör så himla mycket ifall jag åker dit ikväll hemma med familjen. MEN jag tog inget onyttigt hemma heller! Jag var inte ens sugen...

OK. Det kanske låter som om det inte var så mycket att hurra för, men för mig är det det. Jag känner mig så stolt och lycklig och är superladdad nu för att fortsätta i samma stil även idag! Jag ska göra mitt bästa för att försöka.

Återkommer och berättar hur det gick, imorgon!

Kramis till er alla


Torsdag

Idag är det torsdag och det känns ju bra. Av två anledningar... Det betyder att det är fredag i morgon och det är ju början på helgen! Dessutom så dansar jag på torsdagar. Linedance... Så ikväll blir det att röra på bena. Jag brukar alltid gå dit (för att få lite extra motion), det tar 30 min fram och tillbaka... Plus då själva dansen. Det blir bra...

Igår gick det inte så bra med maten. Men jag vet exakt vad felet var. Jag var tvungen att köra med min dotter och fixa en grej direkt efter jobbet. Det är ca 25 mil tur och retur dit vi var och jag insåg att jag måste äta innan vi far, annars hungrar jag ihjäl.

Därför åt jag gröt redan vid 16-tiden. Jag kom hem riktigt sent och då var jag superhungrig. Så jag lyckades inte hålla mig från att ta flera mackor. Först blev jag jättebesviken och tänkte att jag ger upp. Men så började jag analysera varför jag misslyckades.

Jag insåg att eftermiddagsmellanmålet och middagen var på tok för nära varandra. Middagen blev alldeles för tidig och jag var alltså för hungrig. Kanske jag borde haft med mig en frukt eller något som jag kunde äta på vägen. Allt för att man inte ska hinna bli så fruktansvärt hungrig. Det är då jag misslyckas...

Så jag får helt enkelt försöka lära mig av misstagen. Planering är a och o i viktminskning. Plus att man ska se till att man inte är hungrig. Dessutom måste man lära sig skillnaden på hungrig och sugen. Det är inte lätt, men vem har sagt att det ska vara det...

Tonfiskgratäng

    
Av ren slöhet ides jag inte riva osten, utan skar skivor och la på. Det gick ganska bra det med.

Receptet har jag hittat hos Åse på 56kilo.se

4 portioner
Info till Viktväktare: Receptet är 7,5 pts/port

Ingredienser:

3 dl okokt ris
4 krm salt
2 burkar tonfisk i vatten
2,5 dl minimat
1 dl. minimjölk
1 dl tomatpure
1 purjolök
1 burk champinjoner
1 förpackning dill
60gr. ost 17 %
chilikrydda
andra kryddor efter behag


Gör så här

* Koka riset och sätt ugnen på 225 grader.
* Fördela riset i en ugnsäker forn.
* Dela tonfisken i bitar och lägg ovanpå.
* Fräs purjo och svamp. Lägg ovanpå tonfisken.
* Blanda grädden, tomatpuré, mjölken,  dill och kryddor. Häll såsen ovanpå ris och tonfisk.
* Strö över den rivna osten och gratinera i ugnen i ca. 20 minuter.


Halloj!

Måndagen gick bra måste jag säga. Hade inget stort sug efter något. Jag åt i och för sig 4 hårdmackor till middagens gröt, istället för de planerade 2, men det misstaget får jag leva med.

I övrigt skötte jag mig bra.

Men jag måste erkänna att jag fuskar lite. Jag hade ju en period här tidigare då jag försökte mig på Naturdiet. Jag vet att det inte fungerar för mig, men ändå var jag tvungen att prova. Och visst hade jag rätt, det fungerade inte.

Hur som helst så har jag flera påsar kvar. Så jag har valt att dricka en påse varje morgon, som frukost. Det passar mig ganska bra för jag är inte så mycket för att äta på morgonen. Men egentligen är det bättre att äta riktig frukost, så när mina påsar är slut ska jag äta som vanligt igen, även på morgonen.

Önskar alla en bra dag!


Tacopaj

 
I helgen gjorde jag tacopaj. Det var väldigt gott måste jag säga. Och mättande! Ändå tog jag bort tomaterna som ska vara på, eftersom jag inte gillar varma tomater. Receptet kommer från Hallonpajen! Tack för tipset.


6 portioner
För viktväktare kan jag berätta att denna paj är 8 points/portion


Pajdeg:

4 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
½ dl flytande margarin
1½ dl lättmjölk


Fyllning:

400 gr nötfärs 10%
1 gul lök
1 dl majskorn
1 röd paprika
1 grön paprika
1 påse tacokrydda
1 dl vatten


Garnering:

2 dl fraiche (Max 2%)
2 msk lättmajonäs
1 krm svartpeppar
1 dl riven ost 17%
4 tomater



Gör så här:

* Sätt ugnen på 200 grader.
* Blanda alla ingredienser och kavla ut degen tunnt. Lägg degen i en pajform.
* Förgrädda i 10-15 min

* Skala och hacka löken. Skär paprikorna i små bitar.
* Bryn färs och lök i en stekpanna. Häll på tacokryddor och vatten.
* Blanda i paprika och majs och låt puttra i 10 min. Lägg sedan blandningen i pajskalet.

* Rör ihop fraiche, majonäs och svartpeppar. Bred blandningen över pajen.
* Skiva tomater och lägg ovanpå. Strö överst den rivna osten.
* Grädda i ugnen i ca 20 min.

* Servera med grönsallad.


Tillbaka!

Hej alla.

Jag har varit väldigt frånvarande från min blogg. Det handlar om att jag har mått ganska dåligt och jag har inte riktigt orkat med att blogga. Men nu är jag på G igen.

Jag har ju varit och hälsat på hos er andra och det går ju bra för er. Kul... :) Anmälde mig även till Louice Julutmaning. Så nu är jag laddad att fortsätta igen.

Jag började ju lite smått redan förra veckan, även om jag inte skrivit något i bloggen. Och idag var vågen snäll med mig... -1,4 kg stod det på den! Hejja mig (får man säga så?)...

Nu fortsätter vi här tjejer! Vi ska vara vackra till julen, vare sig man är med i Julutmaningen eller ej!

Ha det bra, sköt om er.

KRAMIS

Nya tag!

Nu är det måndag och det är väl den stora dagen D, då många brukar börja om med sina dieter eller liknande projekt som man håller på med. Så även för mig. Men börjar man aldrig om, har man ju aldrig en chans att lyckas. Ge upp ska man inte göra...

Så idag ställde jag mig på vågen. Jag drack Naturdiet förra veckan mån-tor. Men sedan åkte jag ju på firmafest hela helgen. Det blev mycket mat, mycket godis, mycket chips, mycket alkohol osv osv. Jag ville inte ställa mig på vågen, men om jag inte gör det så har jag ju inget att gå efter nästa vecka. Resultatet förvånade mig. -0,5 kg blev det. Det måste jag ju vara nöjd med.

Så idag börjar jag med mitt nyttiga och ordentliga liv igen. Jag är redo och "fit for fight".

Kramis!


RSS 2.0