Enchiladas


6 portioner
Ingredienser:
6 st tortillabröd
Köttfärssås:
500 gr köttfärs
1 gul lök
1 burk majs (ibland byter jag detta mot 1 stor hackad röd paprika)
1 burk krossade tomater
1 påse tacokrydda
Salt
Såsen:
3 dl buljong (blanda 1 köttbuljongstärning med kokande vatten)
3 msk tomatpure (alt chilisås)
Vitlök, efter smak och tycke. Kan oxå uteslutas
Grön chili (burk som brukar finnas kring taco-varor)
Creme fraiche naturell
Salt
Peppar
Oregano (eller pizzakrydda)
Paprikapulver
Gör så här:
* Slå på ugnen, 225 grader.
* Hacka löken och fräs den med köttfärsen i en stekpanna.
* Krydda med salt, peppar och tacokrydda.
* Tillsätt krossade tomater och majs och låt allt koka ihop.
* Under tiden; blanda ihop ingredienserna till såsen.
* Fyll köttfärssåsen i tortillabröden. Rulla ihop och lägg bröden i en ugnsfast form.
* Häll såsen över tortillarullarna. Garnera med riven ost.
* Grädda i ca 15-20 min, så att osten smälter och får lite färg.
Kommentarer
Postat av: Marie Hj.
Åh va´gott det ser ut!
Trackback